+31 (0)73 684 3611

Staalplaat-betonvloeren

Staalplaat-beton vloeren worden steeds vaker toegepast, vooral in de utiliteitsbouw, maar ook veel in de renovatie van bestaande gebouwen. ComFlor is een belangrijke leverancier van deze platen.

Deze vloeren worden meestal op een staalconstructie aangebracht. Een trapeziumvormige stalen vloerplaat, doet dienst als dragende “verloren” bekisting, al dan niet tijdelijk onderstempeld tijdens het storten. In de dalen van de vloerplaat worden volgens een opgestelde berekening wapeningsstaven aangebracht en vervolgens wordt er in de druklaag nog een wapeningsnet gelegd. Daarna wordt er beton op de vloerplaten gestort.

Dit systeem is kostenbesparend omdat de staalplaat dienst doet als “verloren” bekisting, maar ook omdat door het relatieve lage eigen gewicht van de vloer, de onderconstructie lichter kan worden uitgevoerd. Daarnaast speelt ook de montagesnelheid een belangrijke rol.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram