+31 (0)73 684 3611

Aluminium felsdaken

Hoogwaardige metalen daken

Er worden steeds meer aluminium, maar ook zinken en koperen felsdaken toegepast. Voornamelijk op ronde, gebogen en getoogde daken.

Sinds een tiental jaar is Riverclack Benelux de importeur van metalen dakbedekkingen van de producent ISCOM S.p.a. uit Italie. Het gepatenteerde systeem kan worden geleverd in diverse materialen, zoals blank of gecoat aluminium, zink, koper of R.V.S.

De producten Riverclack, Rivergrip, hebben een aanzienlijke voorsprong op de bestaande felssystemen voor dakbedekkingsbanen. Omdat bij onze systemen het felsen van de langsnaden overbodig is geworden geeft dit een besparing op de installatiekosten.

Een ander belangrijk voordeel is de verholen goot in de langsoverlap en het feit dat er geen enkele bevestiging door de dakpanelen wordt aangebracht, geeft een absoluut waterdicht systeem. Het hele verankeringssysteem wordt bovendien op een zeer ingenieuze manier onder het dak geplaatst.

De panelen kunnen voor-getoogd (convex of concaaf) geleverd worden, maar ook taps geprofileerd worden waardoor zelfs bolle dakvormen mogelijk zijn.

“On site” productie is mogelijk voor panelen langer dan 17 meter. De langste panelen zijn in de UK geleverd en zijn 186 meter lang !

Neem daarbij de zeer lange levensduur van de dakpanelen en de duurzaamheid van het product, dan wordt de keuze voor een dergelijke dakbedekking ten opzichte van de traditionele bitumineuze of kunststof niet zo moeilijk.

De duurzaamheid kan bovendien nog verder gaan door toepassing van een Groendak op de panelen of door toepassing van Elios zonnepanelen door een eenvoudig kliksysteem.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram